Skip to main content

FAQ

Heb jij een vraag voor ons? Check eerst of die wellicht bij onze meest gestelde vragen staat. Die vind je hieronder.

Algemene vragen

Wat voor werk hebben jullie voor mij?

Roofassist heeft vacatures in de bouw/techniek, denk hierbij aan: timmerman, dakdekker, pannendekker, afbouwmonteur, metselaar, stukadoor, elektromonteur, zonnepanelenmonteur, zinkwerker, lasser, productiemedewerker en schilder.

Wanneer wordt het salaris uitbetaald?

Roofassist hanteert zowel een wekelijkse als 4-wekelijkse betaling. Bij wekelijkse betaling wordt op de eerstvolgende vrijdag vanaf de huidige werkweek het loon uitbetaald. De 4-wekelijkse betaling vindt plaats in de onderstaande weken op donderdag:

  • week 1 t/m 4 > uitbetaling in week 5
  • week 5 t/m 8 > uitbetaling in week 9
  • week 9 t/m 12 > uitbetaling in week 13
  • Etc.

Wanneer en op welke manier wordt de loonstrook verstrekt?

Medewerkers die op weekloon zitten, krijgen op donderdag (één dag voordat het loon wordt uitbetaald) de loonstrook digitaal verstrekt. Medewerkers die per 4 weken krijgen uitbetaald, ontvangen eenmaal per 4 weken de loonstrook op de dag voordat het loon wordt uitbetaald.

Heb ik recht op vakantiegeld?

Ja, als medewerker heb je recht op vakantiebijslag van 8,33% over de normale uren, vakantie- en feestdagen genoten basisuurloon. Bij de berekening van het vakantiegeld wordt uitgegaan van het aantal gewerkte uren per jaar. Het moment van uitbetalen vindt plaats conform de ABU CAO.

Ik heb geen vervoer, wat nu?

Roofassist kan voor je werk een personenauto regelen, zodat je op je werk kunt komen.

Ik heb geen handgereedschap, wat nu?

Roofassist regelt je handgereedschap en PBM’s.

Voor zzp’ers

Welke documenten heb ik nodig om als zelfstandige in Nederland te werken?

Als zzp’er dien je ingeschreven te staan in de Kamer van Koophandel, kijk voor meer informatie op kvk.nl. Voordat wij jou op een project aan het werk zetten vragen wij om een geldig uittreksel van de Kamer van Koophandel.

Welke certificaten en verzekeringen heb ik nodig?

Wij vragen minimaal om een VCA-Basis certificaat van onze zzp’ers. De certificeringen en verzekeringen welke vereist zijn, zijn beroepsafhankelijk, waarbij het beleid van de opdrachtgever wordt gevolgd. Zo dient een elektromonteur installaties te beschikken over een NEN 3140 certificering. Zo wordt van een bitumen dakdekker gevraagd om een geldige brandverzekeringspolis. Wij geven vooraf altijd aan welke gegevens wij van jou nodig hebben.

Hoe verloopt de facturatie?

Voor aanvang van je werkzaamheden ontvang je lege urenbonnen van Roofassist. Op deze urenbonnen dien je per dag jouw gewerkte uren te noteren. Aan het eind van de gewerkte week dien je jouw uren te laten ondertekenen door een tekengerechtigde van de inlenende partij (in veel gevallen is dit de voorman). Met deze getekende uren maak je een factuur (BTW verlegd) welke je kan mailen naar: info@roofassist.nl.

Wanneer worden mijn facturen betaald?

Wij hanteren een betalingstermijn van 30 dagen. In sommige gevallen is het mogelijk om een betalingstermijn te hanteren van 14 dagen. Dit wordt vooraf vastgelegd op de bevestigingsovereenkomst.

Het project waar ik nu sta is klaar aan het eind van de week, wat nu?

Neem contact met ons op en wij zorgen voor een nieuw project direct op de maandag na het weekend. Door ons groeiende netwerk zijn wij in staat voor ieder vakgebied in de bouw/techniek snel te schakelen.

Chat openen
Hallo 👋 Wij zijn ook op WhatsApp bereikbaar. Stuur ons gerust een berichtje bij vragen of interesse in een van onze vacatures.